Телефон: (+38) 068-078-81-07
Email: info@uadir.org.ua
Цілодобово
Організація невеликої пивоварні
  • 14-жов-2023, 21:27
  • admin
  • 0
  • 0

Організація невеликої пивоварні

У своєрідному хіт-параді таких ідей, які ми відверто “позичили” закордоном, буде створення англійського паба. Ну ось скажіть “приїхали”, цих пабів вже греблю гати, особливо якщо додати до них звичайні пивнухи. По суті, може і так, але якщо чесно, то справжніх пабів, у нас в країні практично не існує. А якщо і є, то лічені одиниці. І саме ідея створення паба може бути прекрасною ідей власного бізнесу і ось чому.




 Найвідомішим і популярнішим видом являється створення невеликих сімейних кафе, але маючи загальну назву і форму суть усього бізнесу в Україні і ЄС кардинально відрізняються. Власне ці відмінності, з моєї точки зору, дають привід виділити окремо створення кафе або ресторану “по нашому” і ті ідеї створення власного бізнесу, які використовуються “за кордоном”.

По факту в Англії більшість традиційних пабів це не просто заклади, де продають пиво або ель, хоча таких теж вистачає (до речі, саме цей низько якісний сегмент зараз активно скорочується), а заклади де продають ексклюзивне пиво або ель зварене в найближчому міні заводі. Ось тут варто зробити невеликий відступ. Вся річ у тому, що у нас пивний ринок є досить структурованою системою, в якій існує декілька великих компаній тих, що займають левову частку ринку, при цьому доля невеликих заводів фактично зводитися до нуля.

У них же на пивному ринку безліч гравців, від великих компаній до величезної маси невеликих регіональних заводиків і міні цехів, що випускають масу видів пива. Що власне і дозволяє пабам торгувати не лише “ширпотребом”, але і справжнім ексклюзивом. В той же час паби працюють по всьому світу, зокрема в країнах, де такої різноманітності пивних потужностей немає. Саме під час експансії був придуманий досить елементарний, і в той же час витончений вихід з ситуації. Власне застосування саме цієї готової ідеї дозволяє говорити про успішність відкриття пабів в Росії.

А все виявилося досить просто, при відкритті повноцінного паба, при ньому відкривали невелику пивоварню з потужностями достатніми для задоволення запитів самого закладу і невеликого продажу в регіоні розміщення. Погодьтеся, що нічого нового або екстраординарного в цьому немає! В той же час спробуйте знайти в Україні паб, що продає власне пиво або ель, або може навіть не власне, але ” свіжоприготоване”. Звичайно, такі заклади є, декілька в великих містах, хоча самих пабів звичайно буде більше. По факту у нас паб це та ж пивна, але обставлена дерев’яними столами і ” соліднішою” обробкою.

Ось і готова ідея для бізнесу, тим більше організацій невеликої пивоварні з реєстрацією власного ТУ для виробництва пива в невеликих об’ємах цілком посильне завдання для малого бізнесу. Те ж можна сказати про організацію самого паба на 10-20 столів.

Варто відмітити, що на сьогодні існують цілих ряд різних технологій для створення міні пивоварень такого типу, при цьому вимагають невеликих площ до 40 квадратів і відносно невеликих фінансових витрат на купівлю устаткування, і звичайно плюс гроші на сам паб.

Звичайно, ця ідея явно не відноситися до ідей без фінансових вкладень і зажадає досить пристойного стартового капіталу як для малого бізнесу, так що явно не дрібний бізнес. В той же час використання схеми виробництво-продаж в пабі дозволяє говорити про те, що стартап буде успішним і дуже швидко окупитися.


Схоже за змістом:

Коментарі (0)


Залишити коментар

Навігація